Fietsbrug Tegenbosch ligt op haar plaats

De nieuwe Eindhovense fietsbrug Tegenbosch ligt op haar plaats. Ter hoogte van de Anthony Fokkerweg is de fietsbrug in de nacht van 29 op 30 augustus onder veel belangstelling naar zijn plek gereden. Met 160 meter overspant hij maar liefst veertien rijstroken over de A2 en N2.

De fietsbrug is gebouwd door Dura Vermeer, Ploegam en CSM Steel Structures. Aanvankelik werd ze opgebouwd op de bouwplaats langs de A2 en N2 ter hoogte van Novotel. De brug is te zwaar om op zijn plek gehesen te worden. Daarom is hij met behulp van zogeheten platformwagens naar zijn plek gereden.

De brug maakt onderdeel uit van de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest en is belangrijk voor het verbeteren van de doorstroming op de Anthony Fokkerweg. Het huidige fietspad op de Anthony Fokkerweg wordt opgeofferd voor een extra strook voor het autoverkeer. Naar verwachting is de brug eind oktober klaar voor de eerste fietsers. Zij kunnen dan ongehinderd door verkeerslichten van de ene kant naar de andere kant fietsen.

Meer bij DuraVermeer>