Europees Hyperloop Centrum komt in Groningen

Het Europese Hyperloop Center (EHC) zal worden gebouwd in de provincie Groningen. Daarmee heeft Groningen de spannende nek-aan-nek race om de bouw van het testcentrum van de provincie Zeeland gewonnen. Beide provincies waren als laatste overgebleven in de strijd om het binnenhalen van dit project.
Belangrijk onderdeel van dit hyperloop centrum is de high-speed testbaan van drie kilometer. Daarmee wordt het centrum de eerste faciliteit in Europa waar het hyperloop transportsysteem op hoge snelheid getest kan worden. Het EHC beschikt ook over een Learning Center waarin gewerkt zal worden aan Europese standaardisatie, veiligheidsnormen en de reisbeleving van passagiers. Het EHC wordt opengesteld voor alle hyperloop organisaties ter wereld. Dit bevordert de onderlinge samenwerking en versnelt zo de ontwikkeling van de hyperloop. De verwachting is dat het EHC uitgroeit tot hét Europese middelpunt van de hyperloop.
De bouw van het EHC start in 2020 en zal naar verwachting in 2022 afgerond zijn. Tests uitgevoerd in het EHC zullen uitwijzen of de hyperloop een realistisch alternatief is voor korte afstandsvluchten. De hyperloop stoot geen CO2 uit en kan zo een duurzame oplossing bieden voor de wereldwijde groei van passagiers- en goederenstromen.

Het European Hyperloop Center is een initiatief van Hardt Hyperloop. Hardt Hyperloop is opgericht in 2016 en gevestigd in Delft. In 2017 won het bedrijf de internationale hyperloop wedstrijd georganiseerd door Elon Musk. Partners van Hardt Hyperloop zijn (o.a.): Koninklijke BAM Groep, Schiphol, Tata Steel, Nederlandse Spoorwegen, ABB, Deutsche Bahn, Koolen Industries en IHC. Voor meer informatie: www.hardt.global

Meer bij BAM>