Delft start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely

De eerste multimodale mobiliteitshub van Hely is in Delft beschikbaar gesteld in samenwerking met de gemeente Delft, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BAM Infra in de gebiedsontwikkeling Schoemaker Plantage. De hub is multimodaal doordat hier niet alleen (elektrische) auto’s worden aangeboden, maar ook elektrische fietsen en een elektrische bakfiets. Deze zijn via één app te gebruiken door de bewoners van Delft. De gebruiker kan hiermee iedere rit een ander type vervoermiddel kiezen en wordt zo volledig voorzien in zijn mobiliteitsbehoefte.

De mobiliteitshub is een project waarmee Hely, BAM Infra, AM en de gemeente Delft willen leren over deze innovatieve Mobility-as-a-Service oplossing en de bijdrage hiervan aan de duurzaamheid en leefbaarheid van de stad. De opgedane kennis moet bijdragen bij aan het behalen van de zogenaamde mobiliteitstransitie. Door meerdere vervoermiddelen aan te bieden in de hub, moeten consumenten worden gestimuleerd om een bewustere en slimmere keuze te maken. Zo kan je boodschappen halen met de bakfiets in plaats van met de auto en zijn de e-bikes zeer geschikt voor langere stadsritjes waar normaal vaak de auto voor gepakt wordt. Op deze manier is de mobiliteitshub een geschikte oplossing om parkeerdruk te verminderen en levert het een bijdrage aan een autoluwere binnenstad en een beter milieu.

De eerste Hely hub is volgens de initiatiefnemers positief ontvangen in de duurzame nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage die gerealiseerd wordt door AM als gebiedsontwikkelaar en BAM Infra als bouwende partij. Na anderhalve maand zijn al 82 gebruikers actief op het platform.
Via de app van Hely zijn de vervoermiddelen van verschillende mobiliteitspartners te huur, zonder dat de gebruiker meerder accounts hoeft af te sluiten of prijsmodellen hoeft te vergelijken. Zo wordt deelvervoer toegankelijker gemaakt. Hely start de komende maanden ook in Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

BAM>

Meer op http://www.hely.com