De trein rijdt weer bij Voorschoten

20 april 2023 – Vanaf donderdagochtend 20 april rijdt de trein weer bij Voorschoten. De afgelopen twee weken is met man en macht gewerkt aan herstel van het spoor na het tragische treinongeval van 4 april. Bij het ongeval, waarbij een goederentrein en een Intercity op een bouwkraan botsten, kwam een medewerker van aannemer BAM om het leven. Ongeveer dertig mensen raakten gewond, van wie er negentien naar een zienhuis moesten. De meesten mochten dezelfde dag nog naar huis.
In eerste instantie ging de aandacht uit naar de reizigers en gewonden in de trein. De dagen erna is onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Op tweede paasdag begon Mammoet met het bergen van de treinstellen.
Sinds 12 april werkte BAM aan het herstel van het spoor. Het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen zijn opnieuw geplaatst en getest en de bovenleiding is hersteld. Er is nieuwe ballast aangebracht en kapotte dwarsliggers zijn vervangen. Tot donderdagochtend is er nog hard gewerkt om de laatste zaken af te ronden waarna het spoor weer in dienst kon.
De komende twee weken wordt het gebied opgeruimd: alle materialen en keten worden weggehaald. Als de grond waar de treindelen lagen is gereinigd wordt de tijdelijke weg afgebroken.

Foto: HollandLuchtfoto/ProRail

Meer bij ProRail>