Contract Van Oord Indonesië

 

4 april 2014 – Van Oord heeft de opdracht verworven voor het bagger- en onderhoudscontract voor het westelijk toegangskanaal naar de haven van Soerabaja in Indonesië. De opdrachtgever is de Indonesische havenbedrijf PT Pelabuhan Indonesia III (Persero). Het contract heeft een waarde van ruim € 50 miljoen. De uitvoering van het baggercontract start in mei 2014 en duurt 10 maanden gevolgd door een onderhoudsperiode van twee jaar.
Het project omvat het verbreden tot 150 meter en verdiepen tot -13 meter van het bestaande kanaal. In totaal wordt ruim 10 miljoen kubieke meter slib verwijderd en op zee gelost. Daarnaast dienen één of twee scheepswrakken verwijderd te worden. Jaarlijks onderhoud voor een periode van twee jaar maakt deel uit van het contract. Voor de uitvoering van het werk zet Van Oord een grote en middelgrote sleephopperzuiger in.

Soerabaja is de hoofdstad van Oost-Java en de op één na grootste stad van Indonesië. De stad ligt aan de monding van de rivier de Kalimas aan de noordkust van het eiland en is een belangrijke havenstad. De verbreding en verdieping van het toegangskanaal zullen een bijdrage leveren aan de verdere economische ontwikkeling van de haven. Dit contract is de tweede opdracht voor Van Oord in Soerabaja. Vorig jaar november werd in aanwezigheid van premier Mark Rutte het contract getekend voor de aanleg van een industriepark. 
Het contract is getekend tijdens de missie van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Deze delegatie bezoekt van 30 maart t/m 4 april Jakarta en Soerabaja. Het bezoek is een vervolg op de missie naar Jakarta onder leiding van premier Mark Rutte in november 2013 en heeft tot doel de bestaande samenwerking tussen beide landen op het gebied van watermanagement en havenontwikkeling te intensiveren.

Bron: Van Oord>