Contract Uithoflijn ondertekend

23 december 2014 – Het Dagelijks Bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU) en Koninklijke BAM Groep hebben op 23 december het contract ondertekend voor de realisatie van de traminfrastructuur van de Uithoflijn. De contractwaarde voor BAM bedraagt circa € 70 miljoen.
De opdracht omvat de realisatie van de traminfrastructuur voor de Uithoflijn, waaronder tramrails, bovenleiding en haltes. Hiervoor wordt een E&C (engineering and construct) contract afgesloten. Het tracé is acht kilometer lang en krijgt negen haltes.
In 2011 is begonnen met de aanleg van delen van de onderbouw (de ondergrond waarop de tramlijn komt te liggen). Deze zijn inmiddels grotendeels afgerond. 2015 zal vooral in het teken staan van ontwerpactiviteiten, mobilisatie en werkvoorbereiding door BAM. De feitelijke aanleg van de traminfrastructuur start naar verwachting eind 2015/begin 2016. Medio 2018 start de feitelijke exploitatie – het moment waarop reizigers gebruik kunnen maken van de Uithoflijn. De contractondertekening voor de levering van 27 tramstellen vindt naar verwachting begin 2015 plaats. De Uithoflijn rijdt dan in zeventien minuten van Utrecht Centraal Station naar P+R De Uithof. De Uithoflijn kost in totaal circa € 440 miljoen.
BAM werkt voor het ontwerptraject samen met advies- en ingenieursorganisatie Arcadis.

Bron: BAM>