Contract onderzeese offshore boor

DEME Offshore en Herrenknecht hebben een overeenkomst ondertekend voor de fabricage van een onderzeese boor die zal worden ingezet op het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, Frankrijk. Dit is het eerste windmolenpark ter wereld waar geboorde XL-monopijlerfunderingen worden toegepast.
In 2019 werd het EPCI-contract voor 80 funderingen voor het Franse windmolenpark toegekend aan een consortium met DEME Offshore en Eiffage Métal. Dit omvat het ontwerp, de productie, het transport en de plaatsing van de stalen funderingen.
Het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, goed voor 480 MW en eigendom van EDF Renewables en Enbridge, komt op 12 à 20 km van de kust van het Franse schiereiland Guérande te liggen.
De XL-monopijlerfunderingen worden op een moeilijke rotsachtige zeebodem geïnstalleerd. Speciaal voor dit project fabriceren DEME Offshore en Herrenknecht, wereldleider in tunnelboormachines, een innovatieve op maat gemaakte onderzeese boor. De boor zal worden bediend vanaf het installatieschip ‘Innovation’ van DEME Offshore.

Meer bij DEME>