Walhout Civil wint de Zeeuwse PioniersPrijs 2017
Walhout

De Zeeuwse PioniersPrijs, een jaarlijkse prijs voor de persoon, onderneming of organisatie in of uit Zeeland die zich de afgelopen periode heeft weten te onderscheiden door middel van durf, lef, vindingrijkheid, ondernemerschap en uiteraard pioniersgeest, is dit jaar uitgereikt aan Ingenieursbureau Walhout Civil BV. Directeuren Jan en Korné Walhout kregen de Zeeuwse PioniersPrijs en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer zaterdag uitgereikt door Ahold Delhaize CEO, Dick Boer.

Walhout Civil heeft de afgelopen maanden noodhulp verleend aan Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius na orkaan Irma en Maria. Korné Walhout werkte met Rijkswaterstaat in het crisismanagementteam aan het reduceren van de chaos en herstellen van de havens, zeegeulen en waterkeringen. Het werk werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Defensie (Koninklijke Landmacht, Marine en het Korps Mariniers), Rijkswaterstaat, diverse offshore aannemers en lokale autoriteiten. De ingenieurs van Walhout Civil werken nu met spoed aan nieuwe ontwerpen en plannen voor het herstel van de havens en zeeweringen in het gebied.
‘Hun snelle en daadkrachtige optreden zorgde ervoor dat de logistieke bevoorrading en evacuaties snel konden worden uitgevoerd,’ Zo luidde het juryoordeel.

Walhout>