Van Oord bouwt windpark Duitse Bocht

Van Oord heeft de opdracht heeft binnengehaald voor de Balance of Plant-werkzaamheden. Het project is oorspronkelijk ontwikkeld door Highland Group Holdings Ltd.
Het offshore windpark Deutsche Bucht is gelegen in de Duitse Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum. De werkzaamheden van Van Oord bestaan uit het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door Van Oord verzorgd. Voor dit project zal Van Oord onder meer het offshore installatieschip Aeolus en de kabellegger Nexus inzetten. De planning is dat de installatiewerkzaamheden in de tweede helft van 2018 van start gaan. Het windpark Deutsche Bucht zal vervolgens eind 2019 volledig operationeel zijn.
Het geplande offshore windpark bestaat uit 31 windturbines van elk 8 MW, resulterend in een totaal vermogen van 252 MW. Dit volstaat om per jaar meer dan 178.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien. Dankzij het park kan er jaarlijks meer dan 360.000 ton aan CO2-uitstoot worden bespaard. Deze vermindering sluit aan bij de doelstellingen van de Duitse overheid om in 2020 40 procent minder CO2 uit te stoten dan in het referentiejaar 1990.

Van Oord>