Royal HaskoningDHV adviseert bij uitbreiding luchthaven

Royal HaskoningDHV gaat Amsterdam Airport Schiphol assisteren en adviseren bij het beoordelen van de ontwerpen en de uitvoering van de bouwprojecten die onderdeel zijn van het Capital Programme voor de uitbreiding van de luchthaven met een nieuwe pier en terminal.
Het Capital Programme is een ambitieus programma van projecten dat ervoor moet zorgen dat verdere passagiersgroei op Schiphol mogelijk blijft. De projecten zijn complex, in het bijzonder omdat de ruimte op Schiphol beperkt is en de luchthaven tijdens verbouwing volledig in bedrijf blijft.
Royal HaskoningDHV en haar luchthavenconsultants van NACO zullen alle ontwerpen van onder andere de nieuwe pier, terminal, voorrijwegen, nutsvoorzieningen en parkeervoorzieningen grondig analyseren. Daarnaast levert Royal HaskoningDHV diverse experts aan Schiphol’s Capital Programme team op het gebied van architectuur, civiele techniek, bouwtechniek, installaties en elektrotechniek.
Op dit moment worden de technische ontwerpen van de nieuwe pier en de platformen beoordeeld zodat medio 2018 een start kan worden gemaakt met de bouw daarvan.
Binnen het Capital Programme van Schiphol is Royal HaskoningDHV ook verantwoordelijk voor het meerjarige projectmanagement en realisatiebegeleiding voor alle verbouwingen van de landzijdige infrastructuur. Hieronder vallen onder andere het realiseren van extra parkeercapaciteit, een tijdelijke wegverbinding om de verkeersdoorstroming te verbeteren, een uitbreiding van de toegangswegen ten behoeve van Kiss & Ride en de wegen rondom de nieuwe terminal.

RHDHV>