Keersluis Limmel opgeleverd

Foto: Besix

De keersluis Limmel is op 24 mei officieel opgeleverd. Meer dan 80 jaar heeft de oude keerschutsluis zijn werk gedaan en het lager gelegen achterland beschermd tegen hoogwater. Nu heeft de oude sluis plaatsgemaakt voor een nieuwe keersluis met twee cilindrische heftorens en een stalen deur.
Ook deze nieuwe keersluis beschermt het achterland tegen hoogwater. Tevens kunnen nu grotere binnenvaartschepen dan voorheen de keersluis bij Limmel passeren. Op de nieuwe brug over het kanaal is een scheiding aangebracht tussen fiets- en autoverkeer. Daardoor verbetert de verkeersveiligheid voor de inwoners van Itteren en Borgharen. Met een boottocht naar de nieuwe sluis bedankten Rijkswaterstaat en de aannemer Besix alle omwonenden en betrokkenen voor hun geduld.
Keersluis Limmel maakt onderdeel uit van het Programma Sluizen waarbinnen zes sluizen worden gerenoveerd en gebouwd in heel Nederland. Dit zijn behalve Limmel ook Zeesluis IJmuiden, de Prinses Beatrixsluis, Sluis Terneuzen, Sluis Eefde en de Afsluitdijk. Keersluis Limmel is de eerste sluis die wordt opgeleverd.

Meer op de website van RWS>

Nog meer bij Besix>