Albert Cuypgarage bijna klaar

De door ZJA Zwarts & Jansma Architecten ontworpen ondergrondse Albert Cuypgarage in Amsterdam nadert voltooiing. Voor het eerst sinds februari 2017 stroomt het water weer in de Boerenwetering, de gracht bovenop de parkeergarage. Maandagmiddag is de schuif in de damwand geopend om het water door te laten waardoor de Boerenwetering zich gestaag vult met water. Vanaf 21 april kunnen de eerste boten door de gracht en over het dak van de Albert Cuypgarage varen.

Nadat het water weer op gelijke is met het niveau van de grachten zullen duikers de damwanden onder water verwijderen. Uiteindelijk zal er dan 2,5 meter water bovenop het dak van de Albert Cuypgarage staan waarna boten weer door de Boerenwetering kunnen varen.  De parkeergarage, met plaats voor 600 auto’s en 60 fietsen, opent enkele weken later.

Om de huidige parkeerdruk in de Pijp in Amsterdam te verlagen bouwt Amsterdam de Albert Cuypgarage; de eerste parkeergarage onder een bestaande gracht in Amsterdam. Op deze manier wordt efficiënt gebruik gemaakt van de beperkte ruimte die beschikbaar is in de Pijp. Na de bouw van de parkeergarage worden bijna 300 parkeerplaatsen op straat opgeheven, waardoor meer ruimte beschikbaar komt voor groen, voetgangers en fietsers.

ZJA>