CIVIELE TECHNIEK  NUMMER 8 2023

(Bruggen & Tunnels) Verschijnt 14-11-2023

Alexiatunnel: Eerste Nederlandse dubbellaagse spooronderdoorgang

In de binnenstad van Hilversum is een complexe dubbellaagse spooronderdoorgang aangelegd. Ook de nieuwe busbaan voor de nieuwe Hoogwaardige Openbaar Vervoer (HOV)-verbinding in het Gooi en een natuurbrug zijn gerealiseerd. De bijzondere aandacht voor de omwonenden en de zorgvuldige inpassing in de omgeving leverde een hoge omgevingsscore op en de Hilversumse Architectuurprijs.

COB-netwerk zoekt versnelling van circulariteit in tunnels

In navolging van de Maatregelencatalogus energiereductie tunnels ontwikkelt het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) nu ook zo’n catalogus voor circulaire tunnels. Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn: dan is het hard nodig om beheerders van tunnels te inspireren en ondersteunen in het meer circulair onderhouden en renoveren van tunnels. Met een circulariteitchallenge is de sector uitgedaagd om ideeën en toepassingen voor tunneltechnische installaties in te sturen.

Renovatie, versterking en uitbreiding Schipholbrug A9

De Schipholbrug is een belangrijk kunstwerk in de A9 en bestaat uit twee bruggen (noordelijk en zuidelijk) met twee beweegbare stalen vallen met elektromechanische bewegingswerken. De renovatie en uitbreiding omvatten onder andere de verbreding van de betondekken en de onderbouw, renovatie van de basculekelder en de bouw van een nieuw bedieningsgebouw.

Uitdagende renovatie monumentale Berlagebrug

De monumentale Berlagebrug over de Amsterdamse Amstel uit 1932 was dringend aan renovatie en versterking toe.Tijdens de renovatie, die in november is afgerond, heeft de iconische brug een nieuw beweegbaar brugdek en een nieuw binnenwerk gekregen. Ook de monumentale onderdelen van de brug onderging een opknapbeurt.

Alle disciplines betrokken bij renovatie Hoornbrug

Tien beweegbare kunstwerken op de vaarweg tussen Den Haag en Rotterdam zijn toe aan een grote onderhoudsbeurt. De werkzaamheden aan de Hoornbrug, de basculebrug over de Delftsche Vliet, zijn inmiddels afgerond. De tram rijdt weer, de vaarweg is weer open en de brug voldoet aan de Machinerichtlijn. Het was een complexe operatie door de vele stakeholders en doordat vrijwel alle disciplines betrokken waren bij de werkzaamheden.

Eerste generieke 3BT-systeem voor Heinenoordtunnel opgeleverd

Op 1 september 2023 ging de Heinenoordtunnel (op de A29 onder de Oude Maas) weer open na een sluiting van vier weken. Wie door de tunnel rijdt, merkt wellicht dat er een middentunnelkanaal gebouwd is en dat het wegdek opnieuw is geasfalteerd. Maar de technisch meest vernieuwende aanpassing is niet direct zichtbaar. Naast werkzaamheden voor de renovatie, die overigens nog duurt tot eind 2024, is er ook gewerkt aan het ontwikkelen en toepassen van een generiek en herbruikbaar systeem voor de bediening, besturing en bewaking (3B) van tunnels, ook wel ‘3BT-systeem’ genoemd. In de Heinenoordtunnel wordt dit systeem voor het eerst toegepast.