Busbrug Zwolle wint Duitse ingenieursprijs

Het project busbrug Zwolle is door de Duitse deelstaat Thüringen beloond met de Thüringer staatspreis. Het ingenieursbureau Setzpfandt uit Duitsland heeft samen met BAM een belangrijk deel van de berekeningen gedaan voor de hoofdconstructie van de door ipv Delft ontworpen Schuttebusbrug, voor de gemeente Zwolle en ProRail.

De S-vormige brug is gebouwd om de drukke noordzijde van het station te ontlasten. De bussen uit de binnenstad en het noorden van de stad maken gebruik van de brug om de reizigers snel en op een comfortabele manier naar het nieuwe busstation te vervoeren. De onderkant van de brug is versierd met gelamineerd bamboe. De brug is voorzien van LED-verlichting. ProRail en BAM infra zijn in oktober 2017 gestart aan de Schuttebusbrug in opdracht van de gemeente Zwolle. De bouw van de Schuttebusbrug duurde anderhalf jaar Momenteel rijden hier elke dag ongeveer 1200 busritten om reizigers naar hun bestemming te brengen.

De Schuttebusbrug is een vernoeming naar Schutte Tours, de grondlegger van het Zwolse busvervoer. Herman Schutte was de oprichter van dit bedrijf in 1937. Zijn zoon Hans Schutte heeft afgelopen februari samen met wethouder Anker deze naam onthuld.

Meer bij BAM>