Waalbrug in A50 in gebruikBrug bij Ewijk

21 mei 2013 – Rijkswaterstaat heeft vanochtend vroeg (21 mei) de extra brug over de Waal in de A50 opengesteld voor het verkeer. Het verkeer richting het zuiden kan vanaf nu gebruik maken van drie rijstroken op de extra brug (in plaats van voorheen twee rijstroken op de bestaande brug). Rijkswaterstaat verwacht dat de doorstroming van het verkeer hierdoor verbetert.
Verkeer richting het noorden kan vanaf donderdag 23 mei over de extra brug rijden. In beide richtingen geldt overigens nog een maximumsnelheid van 90 km per uur op de extra Waalbrug vanwege versmalde rijstroken en het ontbreken van de vluchtstrook. Zodra de renovatie van de bestaande brug klaar is, passeert het verkeer op de A50 in beide richtingen de Waal met een maximumsnelheid van 120 km/uur.

De verwachting is dat door het openstellen van de nieuwe brug fileknelpunt nummer 1 in Nederland nu uit de top 10 verdwijnt. Na de renovatie moeten de files zijn opgelost. Bovendien zal de wegverbreding A50 Ewijk Valburg leiden tot een geconcentreerder aanbod van verkeer in het nabij gelegen knooppunt Neerbosch in de richting Venlo.
Rijkswaterstaat heeft sinds januari 2011 aan de wegverbreding A50 Ewijk – Valburg gewerkt, zowel naar de realisatie van 2×4 rijstroken en de bouw van een extra brug over de Waal.

Bron: Rijkswaterstaat

Projectpagina>