Bouwend Nederland bezorgd over Miljoenennota

17 september 2013 – ‘In 2014 kunnen zo’n elfduizend bouwvakkers weer aan het werk, als de Tweede Kamer de geplande bezuinigingen op bouw en infra nu schrapt’. Dat vindt  Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland in reactie op de Miljoenennota.
De bezuinigingen pakken volgens hem keihard uit voor de bouw. Ze kosten honderden bedrijven de kop, duizenden banen worden onnodig bedreigd en dat terwijl de werkloosheid stijgt. ‘De bouw en dus onze economie komt nog verder op achterstand. In Europees opzicht staan we onderhand gelijk met Roemenië, qua groei. Onbegrijpelijk!’ aldus Verhagen op de site van Bouwend Nederland.
Volgens hem is het juist de infrastructuur die de economie kan laten groeien. Er dreigt onnodig banenverlies volgens Verhaegen, plus dat het regeringsbeleid de komende tijd ook directe gevolgen zal hebben voor de burger: vertragingen op weg en spoor nemen toe, vaker kapotte leidingen, niet functionerende wissels en natuurlijk gaten in de weg. Verhagen roept de Tweede Kamer op om een stokje te steken voor deze ‘penny wise en pound foolish’ bezuinigingsoperatie. We moeten juist nu investeren in groei, vindt de voorzitter van Bouwend Nederland.

Bron: Bouwend Nederland>