Bouw perronkap Delft Campus gestart

Afgelopen weekend heeft ProRail samen met Strukton een begin gemaakt met de duurzame en gezichtsbepalende perronkap van Delft Campus. De kap bestaat volledig uit zonnepanelen en zal zelf alle energie opbrengen die het station nodig heeft. Inmiddels zijn de kolommen en spanten geplaats die de perronkap gaan dragen.
De zonnepanelen zelf vormen het dak, waardoor deze kap per vierkante meter veel meer energie oplevert dan bijvoorbeeld de kappen van stations Utrecht, Rotterdam en Zwolle. De panelen wekken straks tweehonderd megawatt per jaar op, net zoveel als het verbruik van zeventig huishoudens per jaar. Daar kunnen onder meer de liften, led-verlichting en kaartautomaten van Delft Campus op draaien. De verwachting is dat de perronkap eind volgend jaar klaar is.
ProRail werkt momenteel ook aan de spoorverdubbeling in Rijswijk, waaronder grondwerkzaamheden uit aan de oostkant van het spoor.
Het werk valt onder het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk – Rotterdam. Met dit project maakt ProRail het spoor geschikt voor meer treinen. Op dit moment rijden er 22 treinen per uur op dit traject, straks worden dat er 28. Voor het gebied tussen Delft Campus en Rijswijk betekent het een verdubbeling van het aantal sporen; van twee naar vier.

Meer bij ProRail>