Boskalis: tweede kunstmatige eiland Panama

 

17 maart 2015 – Boskalis heeft een contract verworven van Compañía Insular Americana, S.A. voor de aanleg van een tweede kunstmatig eiland voor de kust bij de woonwijk Punta Pacifica in Panama-Stad. Dit project volgt op het door Boskalis succesvolle aangelegde eerste eiland, dat begin 2013 werd opgeleverd. De werkzaamheden voor het nieuwe project, dat een contractwaarde van ruim € 55 miljoen heeft, zullen in de loop van de tweede helft van 2015 van start gaan en naar verwachting twee jaar in beslag nemen.

Er zal negen hectare land worden gecreëerd door circa 600.000 m3 steen te storten voor de omtrek van het eiland en dit op te vullen met 1,3 miljoen m3 zand. Ook zal er een brug worden gebouwd om de twee eilanden met elkaar te verbinden.
Boskalis zal steen aanvoeren met behulp van sleepboten en bakken, terwijl een grijperkraan en graafmachines zullen worden ingezet voor het installeren van de stenen omtrek. Vervolgens zal het eiland worden opgevuld met zand dat wordt aangevoerd door een grote sleephopperzuiger.

Bron: Boskalis>

filmpje