BAM: grote opdracht luchthaventerminal in Tanzania

19 april 2013 – BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep die actief is buiten Europa, heeft opdracht verworven voor ontwerp en bouw van het nieuwe luchthavengebouw Terminal 3 en daarmee samenhangende werken op de internationale luchthaven Julius Nyerere in Dar es Salaam, Tanzania. Opdrachtgever is Tanzania Airports Authority. De contractwaarde van fase 1 van het project bedraagt meer dan € 130 miljoen. BAM International voert dit project uit in een samenwerkingsverband met Britse zustermaatschappij BAM Nuttall. Het Nederlandse BAM Advies & Engineering is als design partner betrokken bij het project.

 Het nieuwe luchthavengebouw is ontworpen (in samenwerking met NACO, Netherlands Airport Consultants) om te voldoen aan de verwachte groei van het internationale luchtverkeer, waarbij de huidige internationale Terminal 2 zal worden gebruikt voor de afhandeling van binnenlandse vluchten. Fase 1 van het  project omvat de bouw van een nieuw luchthavencomplex, berekend op 3,5 miljoen passagiers per jaar, inclusief parkeerterreinen, toegangswegen, platforms en een taxibaan. De tweede fase voorziet in een verdere capaciteitsuitbreiding van zes miljoen passagiers per jaar. Het ontwerp van het dak is geïnspireerd op de zeilen van de traditionele vissersboten, die kunnen worden gevonden langs de kust bij Dar es Salaam.
In 2010 heeft BAM International fase 2 van de renovatie van de infrastructuur op de luchthaven voltooid. Het betrof onder meer de renovatie van de taxibanen en de verlichting voor de landingsbaan. De eveneens door BAM International gerealiseerde fase 1, voltooid in 2006, omvatte de renovatie van de belangrijkste start- en landingsbaan en het parkeerdek voor vliegtuigen bij Terminal 2.

Bron: BAM>