Gateway gardens
BAM verwerft opdracht metrotunnel in Frankfurt

28 april 2016 – Wayss & Freytag Ingenieurbau, de Duitse tunnelspecialist van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven voor de bouw van een metrotunnel in Frankfurt. De twee kilometer lange dubbelsporige tunnel wordt aangelegd in het stadscentrum, in de nieuwe wijk Gateway Gardens. De opdrachtsom bedraagt circa € 220 miljoen.
Opdrachtgever van het infrastructuurproject is spoorbeheerder DB Netz AG. De tunnel wordt gebouwd volgens de openbouwputmethode en is ongeveer elf meter breed en zes meter hoog. Wayss & Freytag Ingenieurbau zal bij de bouw ongeveer 900.000 m² grond verplaatsen en 180.000 m² beton verwerken. Naar verwachting zal de tunnel eind 2019 in gebruik worden genomen.
Gateway Gardens is een wijk die wordt ontwikkeld in de directe nabijheid van de luchthaven van Frankfurt. Op het terrein van 35 hectare verrijzen kantoren, dienstencentra, hotels, conferentie- en tentoonstellingscentra en horeca- en winkelfaciliteiten rond een centraal park. De gebruikers profiteren van de centrale ligging van Gateway Gardens en de uitstekende verbindingen per vliegtuig, trein en auto.

Bron: BAM