BAM verkoopt LEAB aan Duitse fabrikant asfaltcentrales

3 februari 2014 – BAM Wegen heeft de door haar ontwikkelde technologie voor de productie en verwerking van half warm asfalt (LEAB, Laag Energie Asfalt Beton) voor een bedrag van circa € 700.000,- in licentie verkocht aan de Duitse fabrikant van mobiele asfaltcentrales Lintec. Lintec wil haar centrales geschikt maken voor de productie van LEAB en daarmee inspelen op de toenemende internationale belangstelling voor deze duurzame asfalttechnologie.
Lintec levert wereldwijd mobiele asfaltcentrales, die vooral worden ingezet op grote projecten, zoals de bouw van vliegvelden, haventerminals of nieuwe snelwegen. De licentie voor de productie van LEAB heeft een looptijd van vijf jaar en geldt uitsluitend voor de Europese markt.
LEAB wordt geproduceerd bij een temperatuur van 100 graden Celsius waardoor er circa 30 procent minder CO2-uitstoot is en de productie een forse energiebesparing oplevert. Bovendien is het asfalt sneller berijdbaar en hebben LEAB-mengsels gelijkwaardige eigenschappen als heet geproduceerd asfalt. Vanwege deze voordelen neemt volgens BAM de belangstelling voor LEAB internationaal toe. De innovatieve technologie is eerder aan Japan verkocht en voor de aanleg van een vliegveld in Koeweit staat LEAB voorgeschreven in het bestek.

Bron: BAM>