BAM start bouw twee Duitse tunnelprojecten

10 juli 2015 –  Wayss & Freytag Ingenieurbau, het Duitse tunnelbedrijf van BAM, is gestart met de bouw van de verkeerstunnel Europagarten in Frankfurt en een spoortunnel bij het centraal station van Dortmund.

De stad Frankfurt en vastgoedonderneming aurelis Asset GmbH (vertegenwoordigd door aurelis Real Estate) gaven in Frankfurt het startsein voor de aanleg van de Europatunnel. Deze tunnel is gesitueerd in het hart van de nieuwe Europese wijk voor toekomstig gebruik als verkeers- en tramtunnel onder het stadspark Europagarten, dat met een oppervlakte van vijf hectare een van de grootste parken van Frankfurt zal vormen. Het project omvat een overdekt traject van 395 meter lengte met drie tunnelbuizen. Tevens is de bouwcombinatie verantwoordelijk voor onder meer de bouw van bedrijfsruimten, de wegaanleg en de tunneltechnische installaties in de twee buitenste tunnelbuizen voor het wegverkeer. Het aandeel van Wayss & Freytag Ingenieurbau in de contractsom bedraagt circa € 21 miljoen. Naar verwachting zal de tunnel in augustus 2016 zijn voltooid.

In Dortmund ging Wayss & Freytag Ingenieurbau van start met deelproject 20 voor de spooruitbreiding van het centraal station. Het dertig jaar oude station wordt gemoderniseerd in verband met het toegenomen aantal reizigers en hogere eisen ten aanzien van de toegankelijkheid. Zo worden de centrale perrons rolstoeltoegankelijk en verbreed van vier naar 8,5 meter. Het bouwproject wordt naar verwachting in 2019 afgerond.

Bron: BAM>