BAM: raamwerkopdracht voor verbetering snelweg UK

10 november 2014 – Joint venture bmJV, bestaande uit BAM Nuttall (de Britse infrabouwer van Koninklijke BAM Groep nv) en Morgan Sindall, heeft van de Highways Agency een raamwerkovereenkomst verworven voor de verbetering van Britse snel- en autowegen.
De joint venture is een van de vijf partijen, die zijn aangesteld voor het zogenaamde deelplan 3b. Dit betreft projecten met een opdrachtsom tussen de € 125 miljoen en € 575 miljoen. De overeenkomst van de joint venture bmJV, waarvan de waarde kan oplopen tot € 190 miljoen (£150 miljoen) per jaar, geldt voor een periode van vier jaar, met een mogelijke verlenging tot zes jaar.
De joint venture richt zich in eerste instantie op de aanpak van de A14 tussen Cambridge en Huntingdon en op de eerste tranche van een programma dat tot doel heeft met behulp van slimme technieken de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Deze eerste tranche betreft drie projecten: op de M5 (tussen afritten 4 en 6), de M1 (tussen afritten 16 en 19) en de M6 (tussen afritten 16 en 19).

Bron: BAM>