Betonac (BAM) verwerft Vlaamse wegenorders

23 mei 2013 – St. Truiden, België, 22 mei 2013 – Betonac NV (een Belgische werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, gespecialiseerd in de aanleg van infrastructurele werken) heeft twee projecten verworven met een gezamenlijke opdrachtsom van ruim € 55 miljoen.
In combinatie met Aswebo NV heeft Betonac opdracht verworven voor de structurele vernieuwing en verbreding van de snelweg E42/A15 tussen Saint-Georges en Andenne (ten zuidwesten van Luik).  Betonac en Aswebo zullen de autosnelweg over een lengte van 22 kilometer in beide richtingen vernieuwen en met één rijstrook verbreden tot tweemaal drie rijstroken. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in vier fasen van telkens vijftig werkdagen. De opdrachtsom bedraagt ruim € 30 miljoen.
Betonac heeft in combinatie met Cofely Fabricom nv opdracht verworven voor het structureel onderhoud van de E314/A2 tussen Leuven en Lummen. Het project omvat onder meer de aanleg van een spitstrook op de E40 tussen Sterrebeek en de verkeerswisselaar in Heverlee. Op de E314 wordt een weefzone aangelegd, waarbij de verschillende op- en afritten rond Leuven met elkaar worden verbonden om het doorgaand verkeer richting Limburg te scheiden van het plaatselijk verkeer. Hiermee wordt de filedruk in de regio aanzienlijk verminderd. Betonac werkt samen met Cofely Fabricom, die verantwoordelijk zijn voor alle openbare verlichting, alsook voor installatie van alle dynamische signalisatieborden om de verkeersstromen beter te geleiden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode van slechts negentig kalenderdagen. De totale opdrachtsom bedraagt ruim € 25 miljoen.
Bron: BAM