BAM krijgt opdracht herontwikkeling van Hoog Catharijne

28 maart 2014 – BAM heeft van Corio Vastgoed Ontwikkeling opdracht gekregen voor de bouw van een omvangrijke parkeerkelder en nieuwe winkelruimten voor de herontwikkeling van Hoog Catharijne in Utrecht. Met de opdracht is voor BAM een bedrag gemoeid van circa € 160 miljoen.

Het vernieuwde Hoog Catharijne, ontworpen door Altoon + Porter Architects uit Los Angeles en OeverZaaijer architectuur en stedenbouw uit Amsterdam, voorziet in een volledige integratie van het winkelcentrum met de binnenstad. Twee boulevards verbinden straks de stad vanaf het Vredenburg via het winkelcentrum met het station. De huidige Radboudtraverse maakt plaats voor de Catharijneknoop over het toekomstige water van de Catharijnesingel. Deze nieuwe verbinding bestaat uit drie delen: de Stadskamer, het Poortgebouw en het Bruggebouw. De Stadskamer ligt boven het water van de Catharijnesingel en is als ‘stadsplein’ de belangrijkste openbare ruimte in Hoog Catharijne.
De opdracht voor BAM omvat – verdeeld over het Entreegebouw, de Catharijneknoop en Clarenburg –  de bouw van een ondergrondse parkeerkelder van vijf lagen (circa 1.300 plaatsen), 23.000 m² winkelruimten en 19.000 m² winkelpassages en 9.000 m² hotelruimte. BAM zal bovendien (in opdracht van een derde partij) zestig woningen bouwen. Van het huidige Hoog Catharijne wordt ruim 6.000 m² gerenoveerd.

Het werk BAM Nieuwbouw Hoog Catharijne (NHC) is een gezamenlijk project van BAM Utiliteitsbouw en BAM Civiel.
Het project, dat gefaseerd wordt uitgevoerd, is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2019 afgerond.

Bron: BAM>