Artikelen over Spoorzone Delft in Civiele Techniek

CT 8 2008

Het begin in 2008: Spoorzone Delft
Na Jaren voorbereiding gaat de spoorlijn in Delft eindelijk ondergronds. Het contract is gegund aan een aannemerscombinatie die per medio 2009 zal gaan starten met de bouw van een tunnel en vervolgens de herinrichting van het maaiveld. Door de bouw van de tunnel zal de geluidsoverlast tot het verleden behoren, verdwijnt de barrier die het spoor thans vormt en komt bovendien ruimte vrij voor de realisatie van kantoren en woningen. Hiermee zal de situatie voor de stad ingrijpend veranderen, niet alleen voor e bewoners en talloze toeristen, maar ook voor twee generaties Delftse ingenieurs. Ingenieurs die nu een belangrijke rol vervullen bij de aanleg van de tunnel. (Civiele Techniek nummer 8 2008)

CT 8 2011

Overzichtsartikel: Spoorzone Delft: een tunnel dwars door de stad
In hartje Delft wordt al geruime tijd aan een spoortunnel gebouwd. Over een lengte van bijna tweeënhalve kilometer ligt de bouwput door de stad heen. In ruim tien jaar tijd ondergaat de gehele spoorzone een metamorfose.
(Civiele Techniek nummer 8 2011)

CT 7 2012

Spoorzone Delft: Delftse molen een meter de lucht in
In Delft wordt een spoortunnel gebouwd, middenin de stad. Molen De Roos, een rijksmonument, stond in de weg. Projectorganisatie Spoorzone Delft besloot De Roos, inclusief pakhuis en woning, een meter op te vijzelen. (Civiele Techniek nummer 7 2012)

 

 

 

Geen abonnee, maar wel geïnteresseerd in de artikelen? De drie zijn voor € 15,- (per drie) als pdf te bestellen via info@civieletechniek.net