‘Antivries-asfalt werkt’

19 januari 2016 – Het antivriesasfalt dat is aangebracht op De Snelbinder, de fietsverbinding over het Vlietpolderplein in Naaldwijk, werkt. Dat blijkt uit tests die in januari zijn uitgevoerd. Door het antivriesasfalt – dat werd ontwikkeld door Mourik Groot-Ammers B.V. – bevriest het wegdek in de winter tot minimaal -5°C niet, waardoor het veiliger is voor fietsers.
In het wegdek zijn sensoren aangebracht die temperatuur, vochtigheid en zoutgehalte meten. Tijdens de eerste koude dagen van het winterseizoen, half januari, bleek er op het wegdek inderdaad geen ijsvorming op te treden.
De Snelbinder, onderdeel van het 3-in-1 project, werd in juni 2015 voorzien van innovatief en duurzaam asfalt. Dit asfalt is volgens opdrachtgever provincie Zuid Holland niet alleen anti-vries, maar ook duurzamer, veiliger voor de fietser en goedkoper in realisatie en onderhoud. De provincie zegt met het nieuwe asfalt – dat overigens op de markt wordt gebracht onder de naam Melt – de CO2-uitstoot met 18 procent te reduceren.

Bron: Provincie Zuid Holland>