Royal HaskoningDHV bouwt eerste afzinktunnel Brazilië

 

16 april 2013 – Royal HaskoningDHV heeft opdracht gekregen voor een circa 500 meter lange afgezonken tunnel voor de grootste zeehaven van Brazilië in Santos. Met de opdracht is een bedrag van € 5 miljoen euro gemoeid. De tunnel zorgt voor een directe verbinding tussen de steden Santos en Guarujá gelegen aan weerszijden van de toegangsgeul tot de belangrijkste haven van Brazilië.

De tunnel ontlast de huidige ferry-verbinding voor personenverkeer en levert het vrachtverkeer van en naar de haven, dat nu 50 kilometer om moet rijden, een flinke reistijdverkorting op.

De technologie van afgezonken tunnels is in Nederland goed ontwikkeld en toegepast, onder andere voor de Tweede Coentunnel, de Tweede Beneluxtunnel, en twee tunnels in het tracé van de HSL-Zuid bij Barendrecht en Dordrecht. Ook op diverse andere plaatsen in de wereld zijn afgezonken tunnels in aanbouw. Voor Brazilië wordt dit de eerste keer, daarom selecteerde de Braziliaanse overheid (via het agentschap van de overheid, Dersa) de Nederlandse ingenieurs. Royal HaskoningDHV zal het ontwerpproces sturen en inhoudelijk begeleiden.

Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos werken al 25 jaar samen in de v.o.f. Tunnel Engineering Consultants (TEC) aan grote internationale tunnels. Actuele afgezonken tunnelprojecten zijn ondermeer de Fehmarnbelt tussen Denemarken en Duitsland (19 km tunnel), de Busan-Geoje Link in Zuid-Korea (3,4 km tunnel), de Hong Kong-Zhuhai-Macau Link in China (6 km tunnel) en de Coatzacoalcos in Mexico (1,5 km tunnel).

Bron: Royal HaskoningDHV

Meer informatie op de site van Tunnel Engineering Consultants>