Afzinken tweede tunneldeel Blankenburgverbinding uitgesteld naar 6 november

Foto: Rijkswaterstaat

20 oktober 2023 – Vanwege storm Babet heeft Bouwconsortium BAAK in afstemming met Rijkswaterstaat het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel – onderdeel van de Blankenburgverbinding – uitgesteld van 21 oktober naar 6 november 2023.
Afzinken van een tunneldeel naar een diepte van 30 m op de bodem van het Scheur is een buitengewoon gecompliceerde operatie, waarbij de risico’s zoveel mogelijk moeten worden beperkt.
De zware storm Babet in het noordwesten van Europa heeft effect op de stroming in het Scheur, waardoor het afzinken van het tunneldeel te risicovol is en morgen niet door kan gaan.
De vaarweg wordt daarom in dit weekend niet afgesloten voor scheepvaart en de Boulevard bij Rozenburg ter hoogte van het bouwterrein blijft open voor het verkeer.

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg A24 tussen de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg. Het afzinken van de tunneldelen van de Maasdeltatunnel is een belangrijke stap in het voltooien van de Blankenburgverbinding.

Rijkswaterstaat>