Strukton start met afbouw station Delft

11 april 2013 –  Vandaag is Strukton Bouw gestart met de afbouw van het nieuwe station in Delft door het inhijsen van een groot stalen frame van 25 bij 8 meter. Op dit stalen frame wordt op een later moment beglazing aangebracht, zodat er een glazen daglichttoetreding ontstaat die voor daglicht zorgt op de ondergrondse perrons. Deze liggen twee niveaus onder het maaiveld. Strukton voert de werkzaamheden uit in opdracht van ProRail.
Tijdens de afbouw wordt zichtbaar welke materialen er gebruikt worden voor de afwerking van de muren, vloeren en plafonds van het perron in de oostbuis van de tunnel, de ondergrondse fietsenstalling en de mezzanine (de ruimte tussen perrons/fietsenstalling en stationshal). Verbindingen tussen de verschillende verdiepingen worden aangebracht in de vorm van trappen, roltrappen en liften. Veiligheid voor de reiziger wordt gewaarborgd in de vorm van nooduitgangen, vluchtroutes en rookschermen.
Na de montage van het stalen frame gaat Strukton vanaf september 2013 weer verder met de afbouw. Het gaat dan onder andere om het plaatsen van trappen, de realisatie van de glazenloopbrug van de mezzanine naar de fietsenstalling,  de afbouw van de fietsenstalling, het aanbrengen van aluminium plafondelementen, geluidsabsorberende wandbekleding, betonvloeren en het afmonteren van alle benodigde installaties. In september 2014 zijn de werkzaamheden gereed.

Bron: Spoorzone Delft en Strukton>