Aanleg Maasvlakte wint Agemaprijs

10 november 2015 – De aanleg van Maasvlakte 2 heeft de prof.dr.ir. J.F. Agemaprijs gewonnen. Deze prijs wordt eens in de vijf jaar toegekend aan een innovatief waterbouwkundig werk dat is ontworpen of gerealiseerd door een Nederlandse partij. De prijs, ingesteld door het KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs), wordt toegekend aan het gehele team van opdrachtgever, ontwerper en aannemer. In het geval van het project Maasvlakte 2 zijn dit opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam en aannemers Van Oord en Boskalis, verenigd in aannemerscombinatie PUMA.
De winnaar is bekend gemaakt op 10 november tijdens de Waterbouwdag 2015 in Rotterdam. Maasvlakte 2 was samen met vier andere waterbouwprojecten genomineerd voor de prijs.

2010, Aanleg Maasvlakte 2 in volle gang

Ronald Paul, voormalig directeur van Projectorganisatie Maasvlakte 2, Havenbedrijf Rotterdam ziet de toekenning van deze prestigieuze prijs als een kroon op het gezamenlijke werk. Het bevestigt volgens hem dat een constructieve samenwerking tot bijzondere resultaten kan leiden. Niet alleen zijn innovatieve oplossingen tot stand gekomen, ook is het werk op tijd, binnen budget en volgens de afgesproken kwaliteitsnormen afgerond, zowel met PUMA als met diverse andere partijen.

PUMA realiseerde in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam als één van de hoofdcontractoren het eerste deel van Maasvlakte 2 – de uitbreiding van de haven van Rotterdam – tussen 2008 en 2013. Deze fase omvatte de aanleg van een nieuw 700 hectare groot havengebied inclusief de bouw van een 11 kilometer lange zeewering. De havenuitbreiding versterkt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt en industriecomplex van wereldniveau.

Bron: Van Oord