A7: Prinses Margriettunnel deels open.

De Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure gaat in de loop van maandagmiddag 6 februari 2023 weer gedeeltelijk open voor het wegverkeer. De werkzaamheden daarvoor, onder andere het verwijderen van duizenden zakken met zand en het aanbrengen van een nieuw stabilisatiesysteem in de tunnel, zijn 6 februari afgerond.
Na de gedeeltelijke opening geldt een maximumsnelheid van 50 km/u en is er slechts een rijstrook per richting beschikbaar. De verwachting is dat door het gedeeltelijk openen van de A7 tussen Sneek en Joure de verkeersdruk op lokale wegen in de regio snel vermindert.
De beide rijstroken zijn voor de gedeeltelijke opening nog voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook zijn verkeersborden geplaatst om de weggebruiker te attenderen op de nieuwe verkeerssituatie. Vanwege de beperkte rijstrookbreedte van drie meter moeten breedte transporten nog steeds gebruik maken van de bestaande omleidingsroutes.
Ondanks de gedeeltelijke opening van de Prinses Margriettunnel in de A7 blijven de omleidingsroutes via de A31 en A32 en de N359 en de N354 en de bijbehorende verkeersmaatregelen, ook die op de parallelweg langs de A7, bestaan.
Deze maatregelen blijven in stand om het verkeer zo veel mogelijk te spreiden.

De verschillende onderzoeken lopen nog steeds volop. De resultaten uit deze onderzoeken zijn onder andere nodig voor het maken van een goed herstelplan.

Prinses Margriettunnel Foto: Rijkswaterstaat/Simon Bleeker

Meer bij Rijkswaterstaat>