A2 ’s-Hertogenbosch – Eindhoven gereed

30 september 2013 – De verbreding van de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven van twee naar drie rijstroken is zondag 29 september afgerond. Daarmee is volgens Rijkswaterstaat een mijlpaal bereikt in het verbeteren van de doorstroming op deze belangrijke route.
De aanpak van de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven is onderdeel van een groter pakket maatregelen om de doorstroming te verbeteren en de beschikbare capaciteit beter te benutten. Door het hele land zijn in relatief korte tijd spitsstroken, plusstroken en verbredingen gerealiseerd, waarvan de verbreding van de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven de laatste is.
De A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven is een belangrijke route voor het regionale, nationale en internationale verkeer. Een goede doorstroming op de A2 is van groot belang voor de economie. Aangezien het steeds drukker werd op dit traject is de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven verbreed van twee naar drie rijstroken per richting. De werkzaamheden zijn in december 2011 begonnen.

Bron: Rijkswaterstaat>