A16 Rotterdam: Recreaduct Schiebroeksepark in de maak

20 mrt 2023 – Tussen het Schiebroeksepark en het recreatiegebied de Vlinderstrik aan de noordzijde van de A16 Rotterdam komt een recreaduct. Dat is een zestien meter breed viaduct dat bestaat uit een fiets- en wandelroute en een faunapassage voor dieren. Het recreaduct is het enige wandel- en fietsviaduct dat over de A16 Rotterdam heengaat.
Afgelopen najaar is Mobilis gestart met de bouw van dit viaduct door onder andere zand (voorbelasting) en de funderingspalen aan te brengen. Vorige week is het dek gestort van het recreaduct. Het duurde ongeveer 20 uur om 2.000 kuub beton te storten.
Het recreaduct bestaat uit een fiets- en wandelpad en een faunapassage voor dieren. Door het Schiebroeksepark met het nieuwe recreatiegebied de Vlinderstrik te verbinden verbeteren we het recreatieve netwerk in de regio. Er ligt straks één natuurgebied waar de route doorheen slingert. Rondom de A16 Rotterdam komen meerdere recreatieve routes, maar het recreaduct is het enige wandel- en fietsviaduct dat over de A16 Rotterdam heengaat.

Foto: Mobilis/Frank de Roo

Meer bij Mobilis>