A12 weer open

De snelweg A12 richting Den Haag onderging van 27 september tot 7 oktober 2021, een grondige opknapbeurt. Met het afronden van de werkzaamheden en het verwijderen van de afzettingen, is dat in de ochtend van 7 oktober 2021 gelukt.
De snelweg A12 tussen Woerden en Nieuwerbrug was in slechte technische staat en toe aan onderhoud. De afgelopen winter hebben temperatuurverschillen ervoor gezorgd dat er gaten in het wegdek waren ontstaan. Met het nieuwe stillere asfalt kan dit deel van de A12 er weer jaren tegen aan.
Tussen Woerden en Nieuwerbrug is het asfalt over 4,5 km over de volledige breedte vervangen door dubbellaags ZOAB (Zeer Open Asfaltbeton), dit is zeer stil asfalt. Dit asfalt is ongeveer twee centimeter  hoger dan het huidige asfalt, waardoor ook bermen en vangrail op de juiste hoogte moesten worden gebracht.
Rijkswaterstaat zegt bewust te hebben gekozen voor een korte afsluiting met hevige hinder. Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar kon in korte tijd veel werk worden verzet, terwijl de veiligheid van de weggebruiker en wegwerker volgens RWS beter kon worden gegarandeerd.

Meer bij RWS>