Zelfrijdende minibus in havengebied Drimmelen

Op 5 augustus start in gemeente Drimmelen een proef met zelfrijdend vervoer. De zelfrijdende minibus is opgenomen in de dienstregeling van Arriva en gaat tien weken lang rond rijden over de jachthaven van Drimmelen.
Er is volgens de initiatiefnemers van deze proef veel te leren. Daarom werkt gemeente Drimmelen voor deze proef samen met partijen die kennis hebben over dit onderwerp of dit graag op willen doen. Dat zijn onder andere de provincie Noord-Brabant, Future Mobility Network, BUAS, Arriva en TU Delft. Het project wordt gerealiseerd met financiële steun van de provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant.
Het voortraject heeft al veel waardevolle gegevens opgeleverd voor alle partners binnen dit project. Dit zijn onder andere inzichten over wat zelfrijdend vervoer vraagt van de omgeving waar het in rijdt. Nu de zelfrijdende bus daadwerkelijk rond gaat rijden en passagiers gaat vervoeren kan verder onderzoek gedaan worden naar onder meer de beleving, het gemak en comfort van inzittenden, het gedrag van andere weggebruikers en de functionaliteit in relatie tot gebiedsontsluiting en (last mile) openbaar vervoer.
Door te experimenteren met verschillende mobiliteitsconcepten wil de provincie praktijkervaring opdoen voor het realiseren van de visie ‘Gedeelde mobiliteit is maatwerk’.

Brabant.nl>