Start aanbesteding groot onderhoud A2 en A12 Midden-Nederland

Rijkswaterstaat start met de aanbestedingsprocedure voor groot onderhoud van delen van de snelwegen A2 en A12 in Midden-Nederland. Het gaat om het deel van de A2 tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen en de A12 tussen de aansluiting Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn.
Het is het eerste project binnen de zogeheten ‘koploperaanpak duurzame wegverharding, waarbij bedrijven worden uitgedaagd om het onderhoud aan de wegen zo duurzaam mogelijk te doen.
Aan snelweg A2 richting ’s-Hertogenbosch, tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen, en de snelweg A12 richting Utrecht, tussen aansluiting Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn, wordt in 2024 grootschalig onderhoud gepleegd.
De opdracht bestaat onder meer uit het vervangen van het asfalt door asfalt met een geluidreducerende laag, het vervangen van voegovergangen en het onderhouden van de Jan Blankenbrug (A2) en viaduct Strijkviertel (A12), in beide rijrichtingen. De werkzaamheden moeten volgens planning eind 2024 zijn afgerond.
De Koploperaanpak moet investeringen in duurzame wegverhardingen voor bedrijven lonend maken. Daarom zorgt Rijkswaterstaat dat tot 2030 ieder jaar, in meerdere projecten, de duurzaamste alternatieven de ruimte krijgen. Volgens Rijkswaterstaat verdienen duurzame koplopers op die manier hun innovatie terug en leveren zij samen met Rijkswaterstaat een bijdrage aan de transitie naar een duurzame infrasector. De aanbesteding van groot onderhoud A2HRR-A12HRR is het eerste project dat met deze insteek wordt aanbesteed.
De aanbesteding is gepubliceerd op de aanbestedingswebsite TenderNed en verloopt via een Europese Niet-Openbare procedure. De toegepaste contractvorm is een Engineering & Construct-contract (E&C). Belangstellenden kunnen zich uiterlijk 24 februari 2023 aanmelden via de website van TenderNed. De eerste inlichtingenbijeenkomst vindt plaats op 31 januari 2023. Uiterlijk 2 juni 2023 dienen alle inschrijvingen binnen te zijn, waarna eind augustus 2023 de gunning is gepland.

(Foto: Rijkswaterstaat)

Meer bij Rijkswaterstaat>