Nieuw spoordek Delft Campus in gebruik

Op 22 juni reed de trein bij Delft Campus over een kersvers spoordek; een nieuwe mijlpaal in de vernieuwing van station Delft Campus waaraan ProRail samen met aannemer Strukton momenteel werkt. Station Delft Campus krijgt onder andere een nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De afgelopen maanden heeft Strukton gebouwd aan een spoordek dat het dak vormt van de nieuwe onderdoorgang. In het weekend werd de betonnen constructie van 300 ton met hydraulische cylinders onder het spoor geduwd.
Het aantal sporen op Delft Campus wordt uitgebreid van twee naar vier. De aanleg van de nieuwe spoorbaan is in volle gang. In het weekend is de tijdelijke bouwconstructie van damwanden weggehaald, zodat daarna de grond voor de nieuwe spoorbaan kan inklinken.
Over een paar jaar moet het station een volledige metamorfose hebben ondergaan, onder meer met de aanleg van twee extra sporen, nieuwe perrons, een fiets- en voetgangerstunnel, liften én een opvallende, duurzame perronkap.
ProRail werkt momenteel ook in Rijswijk en in Delft aan het spoor; alles als onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. In dit project wordt het spoor geschikt gemaakt voor meer treinen: acht intercity’s en zes sprinters per richting.

ProRail>