Meer parkeerplaatsen voor meer treinen

Om ruimte voor meer treinen te creëren werkt ProRail in allerlei opzichten aan uitbreiding op het spoor. Meer plek om treinen te parkeren is één van de belangrijke voorwaarden om de groei van het aantal reizigers straks aan te kunnen. Bij Groningen en Zwolle zijn nu twee grote opstelterreinen ter grootte van vijftig voetbalvelden opgeleverd.
Zwolle RGS, het parkeerterrein voor treinen bij Zwolle is in twee jaar tijd grondig vernieuwd en uitgebreid. Er kunnen hier nu veel meer reizigerstreinen van Blauwnet, NS en werktreinen worden opgesteld en onderhouden. Het terrein bij Windesheim beslaat negen hectare. Met de uitbreiding komt ruimte vrij aan de andere kant van station Zwolle. Aan deze oostkant worden extra sporen aangelegd zodat treinen uit verschillende richtingen tegelijk Zwolle kunnen binnenrijden en er weer kunnen vertrekken.
Groningen De Vork bij Haren is vorige week opgeleverd. Treinen van Arriva en NS kunnen hier sinds deze week terecht. Dit gigantische nieuwe parkeerterrein van 22 hectare vervangt de opstelsporen naast station Groningen.  Met de ontstane ruimte komen nieuwe mogelijkheden beschikbaar om station en sporen bij Groningen grondig aan te pakken. Straks rijden treinen van de westkant door het station naar de oostkant.
De opstelterreinen bij Zwolle en Groningen zijn onderdeel van het Spoorplan Noord-Nederland. Dit plan bestaat uit grote spoorverbeteringen voor meer treinen, betere aansluitingen in het noorden van Nederland en van Noord Nederland met de Randstad.

Vanuit het landelijke programma Behandelen en Opstellen werkt ProRail in tien jaar tijd naar genoeg ruimte voor vervoerders om treinen op te stellen en te behandelen. Ook in andere delen van Nederland werkt ProRail aan de uitbreiding van opstel- en behandelcapaciteit van treinen. De komende jaren zal ProRail bij onder andere Amsterdam Westhaven, Alkmaar-Amsterdam, Eindhoven, Lelystad, Nijmegen, Amersfoort, Roosendaal, Rotterdam, Den Haag, Hengelo, extra capaciteit opleveren.

ProRail>