Contract aanleg metro aan zee officieel getekend

Vervoersbedrijf RET, gemeente Rotterdam, MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag), Boskalis en Swietelsky, hebben woensdag 23 september hun handtekening gezet onder het contract voor het doortrekken van metrolijn B naar Hoek van Holland Strand.

Het project omvat onder meer het realiseren van de verlenging van de Hoekse Lijn vanaf station Hoek van Holland naar Hoek van Holland Strand, inclusief bijbehorende stations en kunstwerken. Met de verlenging van de metrolijn kunnen reizigers de regio beter bereiken, wordt het gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd en krijgt het toerisme een impuls. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste passagiers in 2022 gebruik maken van de verlengde Hoekse Lijn.

De projectorganisatie Metro aan Zee zorgt voor de spoorverlenging die begint bij Hoek van Holland Haven en eindigt bij het Hoekse strand. Op deze locatie komt in de toekomst ook het nieuwe eindstation Strand. Reizigers kunnen direct vanuit de metro het strand oplopen. De gemeente Rotterdam zorgt voor het ontwerp van een aantrekkelijk strandplein. Bij het ontwerpen van het nieuwe metrostation en het toekomstige strandplein is rekening gehouden met het voor de omgeving zo kenmerkende natuurgebied Kapittelduinen.

Strukton>

Meer over Metro aan zee>